Ericjan.jouwweb.nl
Home » Amateur Radio

Amateur Radio

Eén van mijn hobbies is het zenden en ontvangen door middel van Amateur Radio.

Deze hobby is grenzeloos, letterlijk en figuurlijk: Door het gebruik te maken van zend-ontvangers en antennes kun je contacten maken met radio-zendamateurs over de gehele wereld!

Zie bijvoorbeeld www.veron.nl of www.vrza.nl voor meer informatie.

Een (technisch) theorie-examen is vereist om zendamateur te worden. Zelfs ik kon dat, dus wie laat zich tegenhouden om ook deze mooie hobby te gaan beoefenen?

Mijn roepletters zijn: PA1EJ.

Op vrijdagavond om 20.00 uur is de verenigingsuitzending van PI4LDN, op 3,630 MHz. In de oneven weken door mij verzorgd, en in de even weken door mijn broer Loek, PA9LUC. Meer info op www.veronleiden.nl .

Op de eerste zaterdag van de maand om 20.00 uur ben ik als "second operator" te vinden op 430,125 MHz voor PI4CGR, van de Commissie Gehandicapte Radioamateurs, waarvan ik sinds begin 2011 bestuurslid ben.

Ook zijn enkele regionale afdelingsleden van de VERON en VRZA regelmatig in de vuurtoren van Noordwijk aan het zenden als "crew" van PG6N .

In augustus tijdens de ILLW (de Internationale Lighthouse and Lightship Weekend) en in september tijdens de Open Monumentendag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele impressies van PG6N.

Maak een Gratis Website met JouwWeb