Ericjan.jouwweb.nl
Home » Biografie

Biografie

Hier volgt een biografie van mij:

 

Ik ben geboren in 1963 in Haarlem in de "kinderfabriek" Uitdenbosch.

Hier feliciteerde de zuster mijn moeder op 12 mei en vroeg hoe het kind moest gaan heten. Op de reactie: "Eric" vroeg de zuster of mijn moeder niets anders kon verzinnen: Er waren die dagen al meer kinderen geboren die Eric of Erik genoemd gingen worden. Daarop zei mijn moeder: "Het is mijn kind, en ik wil dat hij zó heet, dan maak ik er Eric Jan van!"

 

En zó geschiedde.

 

Daarna ben ik opgegroeid in Hillegom tot mijn 13e jaar. Toen hebben mijn ouders een woningruil gedaan met mensen in Lisserbroek. Tot 1986 hebben we daar gewoond.  Inmiddels overleed mijn vader in 1978 aan die vreselijke ziekte.

Eind 1986 gingen we naar Beinsdorp, waar nèt een nieuw klein woningcomplex opgeleverd werd.

Tenslotte heb ik in 1993 mijn huidige huis in Hillegom gekocht.

 

Na de kleuterschool bij de nonnen in de Mariastraat kwam ik op de St. Jozefschool terecht. De laatste 2 jaar van de Lagere School heb ik op de Marijkeschool gezeten.

De MAVO volgde, eerst de "Eendjes-MAVO" ofwel de Bernardus-MAVO in Hillegom.

Na de verhuizing naar Lisserbroek ging ik in Lisse naar de Dominucus Savio MAVO.

Hier ben ik geslaagd met mooie cijfers.

Vervolgens heb ik een half jaar op de MEAO in Leiden gezeten, maar door gezondheidsredenen ben ik na de Kerstvakantie naar Haarlem gegaan naar de Mr. Joh. Enschedé school voor MEAO. In 1984 ben ik ook hier geslaagd.

 

Toen volgden enkele werkplekken in Lisse tot ik in 2000 in de Brandbeveiliging terecht kwam. Hierin ben ik nog steeds werkzaam bij Smeba Brandbeveiliging in Wijchen. Het is héérlijk om bij diverse bedrijven over de vloer te (mogen) komen en te zorgen dat men daar (brand-)veilig kan werken.

Maak een Gratis Website met JouwWeb