Ericjan.jouwweb.nl
Home » Tarot, Reiki, Magnetiseren, Pendelen, Wichelen

Tarot, Reiki, Magnetiseren, Masseren, Pendelen, Wichelen

Het leggen van Tarotkaarten heeft mijn interesse, evenals magnetiseren, massage, pendelen, wichelen en Reiki.

 

Voor de Tarot heb ik een opleiding gevolgd in Hoofddorp. Hier hebben we alle kaarten leren lezen. Iedere kaart heeft zijn eigen betekenis. Zowel in de "Grote Arcana" als in de "Kleine Arcana".

De Grote Arcana heeft het minst aantal kaarten, dit geeft een grove uitleg van de situatie.

De Kleine Arcana daarentegen geeft een verfijnde uitleg, omdat er meer kaarten zijn.

 

 

Het leggen van de kaarten gebeurt volgens een bepaald vast patroon: Ik gebruik het "Keltisch Kruis".

Hierbij volg je de volgorde van de antwoorden op de gestelde vragen. Iedere plek geeft een andere opvatting van de betekenis van de kaarten. Op ieder moment kun je per kaart een andere betekenis "lezen". Sommigen gebruiken de beide Arcana's apart, maar ik heb geleerd om ze beide door elkaar te gebruiken. Dit geeft de beste lezing.

Ook een "negatief gelegde" kaart geeft een andere betekenis dan een "positief gelegde". Het hoeft beslist niet zó te zijn, dat een negatief gelegde kaart een slechte uitleg geeft. Het geeft alleen aan, dat de situatie anders is, dan wanneer dezelfde kaart positief zou liggen.

Sommige Tarotleggers doen erg geheimzinnig over de betekenis van de kaarten. Dat is beslist niet nodig. Alleen het leggen van de kaarten voor kinderen is niet verstandig. Niet omdat het "eng" is, maar puur omdat kinderen vaak kaarten krijgen, waarin "veranderingen" staan. Dat is zeker het geval bij pubers, die periode staat hélemaal in het teken van veranderingen.

 

Magnetiseren is een vorm van je handen leggen op díe plekken waar het nodig is. Door middel van het plaatsen of bewegen van de handen kun je energie wegnemen of verplaatsen. Hierdoor kan pijn weggehaald of verzacht worden. Het is absoluut niet nodig om tegen een magnetiseur te vertellen WAAR de pijn zit. Een goede magnetiseur pikt deze plekken vanzelf op.

 

Hetzelfde geldt voor masseren. Dit kun je wel leren, maar je moet toch het gevoel hebben om te voelen welke spier of spiergroep massage nodig heeft. Als je alleen op de theorie afgaat, wordt je nog geen goede masseur. Je kunt bijvoorbeeld je rijbewijs halen, maar het échte autorijden leer je pas in de praktijk.

 

Pendelen is net als wichelen en magnetiseren een manier om aan te tonen dat er meer is tussen hemel en aarde. De pendel beweegt op aanvoelen van het onderbewustzijn. Dit doet de wichelroede ook. Het is altijd leuk om de pendel of de roede te zien bewegen. Die bewegingen komen van buiten en de pendelaar of roedeloper heeft er absoluut geen invloed op. Natuurlijk zijn er overal charlatans, maar een goede pendelaar gaat op zijn gevoel af. Mensen denken dat een wichelroede alleen water opspoort, maar dit is maar een klein onderdeel. Ook electrische leidingen kun je ermee aantonen. Logisch eigenlijk, want stromend water geleidt ook elektrische stroom. Energievelden zijn ook toonbaar te maken met een wichelroede of een pendel.

 

Reiki is net als magnetiseren een vorm van heling, die op het gevoel werkt. Iemand die reiki beoefent, werkt volgens een bepaald patroon het lichaam langs. Doordat de reiki-energie stroomt, is het mogelijk oude vervuilde energieën uit het lichaam te krijgen, enkel door de handen op een bepaalde manier op een specifieke plek te houden of te bewegen. Henk van den Eijkel uit Rijnsburg is mijn Reiki-master, waar ik Reiki 1 en 2 geleerd heb toe te passen. Zijn website komt in het lijstje met links te staan.

 

Meer spirituele informatie is te lezen in het maandblad Paravisie

 

Ik houd mij al sinds ongeveer 1994 bezig met het spirituele. Af en toe help ik mensen die ergens last van hebben. Ik word er steeds meer op gewezen dat ik hier véél meer mee moet gaan doen.

Op 28 oktober 2012 stond ik op de spirituele beurs in Nieuw Vennep, georganiseerd door Signaal Nieuw Vennep. Een leuke ervaring, zo voor de eerste keer.

Wil je een afspraak maken voor een behandeling of een consult, neem dan contact met mij op via de contact-pagina. Zet wèl duidelijk het onderwerp in de mail, want ik verwijder dagelijks vrij veel SPAM-ails.

Ook bezoek ik regelmatig andere spirituele verenigingen in de buurt. De spirituele vereniging AURORA in Hillegom is voor mij al jaren een thuisbasis. Ik ben hier ook al vanaf ongeveer 1999 bestuurslid en zet het jaarprogramma op papier. (En verderop op mijn site.)

Andere spirituele verenigingen in de buurt zijn Het Signaal, met vestigingen in Nieuw Vennep en Noordwijkerhout en in Lisse is op iedere eerste maandagavond van de maand de Schorpioen in speeltuin De Bijenkorf te vinden.

 

Wil je een afspraak maken voor een consult, reageer dan gerust via de "contact"-knop in de linker balk.

Vermeld wèl duidelijk waar het om gaat in de onderwerp regel, want mail van onbekenden wordt gezien als SPAM en wordt dan verwijderd.

Ik ben bereid om je te helpen.

 

Eric Jan.

Maak een Gratis Website met JouwWeb