Ericjan.jouwweb.nl
Home » Scouting

Scouting

Scouting is in Nederland de grootste jeugd-organisatie.

Al sinds mijn 12e ben ik lid van Scouting in diverse groepen en/of functies, als verkenner begonnen bij de Marco Pologroep in Hillegom.

Landelijk ben ik actief als lid van de R.I.S., de Radio Interesse Stam, en ook als R.J.J.A. voor Scouting Nederland.

Als Rayon JOTA-JOTI Adviseur (RJJA) voor rayon C, globaal tussen Wassenaar, Utrecht en het Noord-Zee-Kanaal, bezoek en ondersteun ik de aan de JOTA-JOTI-deelnemende scoutinggroepen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomaar een paar scouting-foto's.

 

Van 31 juli t/m 9 augustus 2011 vond in Spaarnwoude het internationale kamp "Haarlem Jamborette 2011" plaats. Iedere 4 jaar wordt er een Jamborette georganiseerd voor scouts uit de hele wereld in Spaarnwoude. Hier was ik ook van de partij, bij Arts en Crafts, team Electronics.

We hebben de kinderen weer een onvergetelijk scoutingkamp kunnen geven. Meer info hier.

 

Het kampterrein stond vol met (buitenlandse) scouts, die erg veel zin hadden in dit Jamborette-kamp. Ze konden zich uitleven op allerhande (scouting)spellen. Ook geocaching was een mogelijkheid, maar ook het zenden/ontvangen dmv amateurradio-zendapparatuur. Verder konden ze vanuit onze tent ook met APRS-porto's over het kamp rondlopen, terwijl hun teamleden op de pc konden zien waar hun maatjes liepen.

We hadden ook enkele zonnecel-autootjes rijden. Radiografische auto's werden vanuit de tent bestuurd. De auto's reden buiten op het parcours en binnen in de tent kon men zien hoe ze reden, dmv camera's op de auto's.

In onze tent was het mogelijk om je telefoon op te laden voor het luttelijke bedrag van 1 Jambo. Dit is de munteenheid die op de Jamborette wordt gebruikt. (Zie de foto's verderop.)

Zondag 31 juli was de opening van de 11e Haarlem Jamborette.

Inmiddels is de open dag alweer voorbij en wordt het weer rustig op het kampterrein.

Het waaide zondag 6 augustus nog lekker, het dakzeil waaide bijna van onze container af, zodat we genoodzaakt waren de boel opnieuw te bevestigen.

 

Hieronder enkele foto's voor een impressie hoe onze tent er uit zag tijdens het kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IJverig wordt er gesoldeerd om ons kamp-souvenir in elkaar te zetten.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hond van Jaap en Cora ligt op te laden op de accu's.....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan geeft uitleg.


In onze tent was ook weer de mogelijkheid om telefoons en andere apparatuur op te laden voor 1 Jambo. Het héle kamp door was de kast met 27 lockers gevuld. Scouts stonden in de rij om hun spullen op te laden.

 

Op de laatste dag was het een lange rij van vertrekkende scouts. 's Morgens stonden de tenten nog op de subkampen en een paar uur later was (bijna) alles leeg.

Op woensdagavond werd de HJ2011 afgesloten met een grote barbecue voor de medewerkers.

Zo is de HJ2011 weer voorbij. We kunnen er weer 4 jaar tegen, tot de HJ2015!