Ericjan.jouwweb.nl
Home » Tai Chi

Tai Chi

Tai Chi is een Chinese bewegingsleer, eigenlijk een "Martial Art", door monnikken bedacht om zichzelf te kunnen verdedigen.

Tai Chi ontspant en bevordert genezing en gezondheid, dat weten de Chinezen al meer dan 700 jaar en al die tijd hebben zij er baat bij gevonden.

De laatste tijd wordt Tai Chi steeds meer bekend in het westen.

De Chinezen verstaan onder "chi" Levenskracht en beschouwen de vrij vloeiende beweging van chi door het lichaam als essentieel voor een gezond leven. Stress is de belangrijkste factor die het vloeien van chi kan blokkeren, maar de langzame en kalme bewegingen van Tai Chi kunnen stress opheffen en vervangen door ontspanning. Alleen als we ontspannen zijn, kunnen we optimaal functioneren.

Tijdens een strand oefening, in april 2011, hebben we elkaar even wat "chi" gegeven.

Iedere woensdagavond, vanaf september tot en met mei, beoefende ik samen met een groepje in Lisse Tai Chi, onder leiding van Jane Miersemann uit Amsterdam. Af en toe gingen wij op stap met elkaar, op zaterdag 9 juli 2011 zijn we naar Amsterdam geweest om te kijken naar de 100 leeuwen ivm 100 jaar Chinezen in Amsterdam. We hebben de dag afgesloten met een heerlijke Dim Sum-maaltijd tegenover de tempel op de Zeedijk.

Een link naar de foto's die ik daar gemaakt heb, is te vinden onder de knop: Foto's.