Ericjan.jouwweb.nl
Home » Geocaching

Geocaching (Schatzoeken met een GPS-ontvanger)

Geocaching is een leuke vorm van vrije tijds besteding, waarbij je gericht buiten komt.

Wie gaat nu nog in het bos de "blauwe-paaltjes-route" volgen, die je al véle keren gelopen heb? Neem een GPS en zoek een schat! Kinderen zijn nu niet meer bij te houden, ze willen niet meer naar huis!!!

 

Met behulp van een GPS-ontvanger kun je (overal in de wereld) op zoek gaan naar "schatkistjes" die verstopt zijn.

In Hillegom heeft de gemeente "spelregels" opgezet om geocachen toe te staan, zie hun site. Ik heb intussen een "Rondje Hillegom" geplaatst in de buurt van de rotondes. Er volgen er meer!

Ik HAD er ook een geplaatst bij Sportcomplex De Vosse, maar binnen een paar uur was het logboekje geript en 24 uur later de gehele cache. Daar een nieuwe plaatsen is dus overbodig.

De formaten van een cache variëren van een "zuurkoolvat" tot een "ventieldopje", hieronder enkele voorbeelden:

Een munutiekist-cacheDan hangt er een kokertje aan een boom..Een kokertje met een logrol die in je hand passen.

Soms is het genoeg om alleen een coördinaat in je GPS te kloppen, en ook zijn er complete puzzels op te lossen eer je de schat kunt ontdekken.

 

Foto gemaakt tijdens het spotten van een cache in Amsterdam, bij een beeldje van een houtzager in een boom, waar de halve wereld onderdoor loopt zonder het te zien.

Geocaching wordt door héél véél mensen over de hele wereld gedaan. Net als bij radio-zendamateurs kun je dus wereldwijd vrienden maken.

Meld je aan op www.geocaching.nl of .com, veel plezier!