Ericjan.jouwweb.nl
Home » De Chakra's

De Chakra's

Om iets over de Chakra's te vertellen moet men beginnen bij de Aura:

Aura betekent licht of adem.

De aura is een subtiele, onzichtbare uitstraling, een energieveld dat elk levend organisme omgeeft, steen, plant, dier en de mens.

Het geeft zowel licht als warmte af.

De aura wisselt constant van kleur en grootte, de aura is dan ook niet overal even groot. Als je je gelukkig voelt is de aura groot en helder, ben je neerslachtig of ziek is hij vaak kein en donker.

 

Sommige mensen zijn in staat de aura geheel of gedeeltelijk te zien en daardoor blokkades, ziekte of mentale stoornissen waar te nemen.

Ook is het mogelijk door met de hand de aura af te tasten, door warmte of kou blokkades op te sporen. De aura is dus een uitstekend waarschuwingssyteem.

 

In de aura bevinden zich de 7 hoofdchakra's.

 Chakra's zijn erg belangrijk, ze zijn de zenuwpunten van het astrale lichaam.

Bij de geboorte van een ziel zijn de 7 hoofdchakra's aanwezig. Chakra betekent WIEL, en het heeft ook de vorm van een wiel. Als een chakra goed werkt is het wiel in beweging, het draait.

Elk chakra zit vast aan de Kundalinie, die aan de ruggegraat verankerd zit, vanaf de stuit tot de kruin. De kern van het chakra, dat zich in het astrale lichaam bevindt, ziet er uit als een bloem.

De onderste 3 chakra's zijn bij de meeste mensen geopend, de stoffelijke chakra's. Bij spirituele mensen zijn de bovenste ook geopend, al naar gelang hun geestelijke evolutie.

Hoe hoger, dus geestelijker het chakra, hoe verfijnder de bloem is. Chakra's kunnen zuigen, dan trekt men energie, trillingen, enz. naar binnen. Ze kunnen ook blazen, dan brengt men zijn energie, vibraties naar buiten.

Omdat alles in de schepping één is, hebben planeten, elementen, metalen, mineralen, stenen, kleuren en klanken invloed op de chakra's.

Maak een Gratis Website met JouwWeb